O NAMA

Marketing, obmana, kolektivna hipnoza brendovima 21. veka čini sve da te učini mekanim, podobnim, slabim. Biti čvrst u današnje doba podrazumeva ektremnu desnicu, huliganstvo, kriminal, nekulturu, necivilizovanost. Zašto? Zato što su te proglasili divljakom jer im trebaš mekan i poslušan, uklopljen u šablon demokratije koju su stvorili za tebe da bi bio odan kupac, pufnasta ovca priključena na platni račun nekog tržnog mola.

U periodnom sistemu hemijskih elemenata pod brojem 26 nalazi se gvožđe (železo ili željezo), metal 8. grupe. Prvobtine civilizacije otkrićem gvožđa napravile su nedostižnu prednost u sukobima sa svojim neprijateljima. Gvožđe im je omogućilo da prave mačeve, koplja i gvozdene strele, dok su ostali i dalje mlatili kamenjem i tojagama. Gvožđe je poziv na odbranu i znak za uzbunu. Ako hoćeš mir, pripremi se za rat. Danas je to poziv da se probudiš, uzmeš gvožđe u ruke, aktiviraš zaboravljene gene tvojih predaka koji su sa lakoćom vitlali preteškim kopljima i mačevima kao da su od paperja, borili se za tebe kakav si danas. A nisu se borili za musavog bucka koji gleda neki novi rijeliti, jede krofne i pije kolu u nekom od pojilišta/hranilišta tržnog centra.

Moraš biti spreman na sve. Nevidljivi rat je i dalje u toku, a tvoj predački testosteron se već godinama planski uništava i sputava. Element26 je tvoj poslednji poziv na buđenje. Tvoje oružje danas nije mač, već šipke i ploče, utezi, tegovi. Dizanje tegova nije samo glupavo bildovanje kako ti savetuju danas ovi što te gledaju sa strane. Dizanje tegova je filozofija ratovanja sa nezadovoljstvom koje dolazi od sveta koji vidiš da živi od dana do dana kao porobljeni narod iz davnina.

Dizanje tegova je mod koji će očvrsnuti tvoju oslabljenu volju, mod koji će uzburkati uspavanu krv u venama, katalizator koji će od tebe ponovo napraviti čoveka-ratnika kakav treba da budeš i kakav si stvoren na prvom mestu.

Nisi me razumeo. Ovo nije poziv da se baviš kriminalom, da mlatiš ljude po ulici bez ikakvog razloga, ili da se posle godinu dana teretane šepuriš ko šupak na nekom šanku posle ponoći. Element26 je mnogo više od toga. Element26 nije pozerluk. Element 26 nije nova dijeta da skineš kile. Element 26 nije fora da se nabilduješ ove godine za plažu. Element26 je ono što je u tebi, a davno si zaboravio da ga imaš u sebi. Element 26 je poziv da ponovo postaneš čovek koji nosi vrlinu, karakter, postojanost, moć i smirenost koju su nosili tvoji preci.

Element 26 je način života, do kraja života.
Moje ime je Gvozden i ja nosim atomski broj 26. Probudi se…

Back to Top